Onderwerpen: Aanbouwdelen

Uiteindelijk krijgt mijn auto toch een Hirschmann antenne met het rode diamantje

Eerder kocht ik al een Hirschmann antenne met het bekende rode diamantje. Later besloot ik toch een gewone antenne te monteren. En nu heb ik weer gekozen voor de oude originele Hirschmann antenne die ook op de auto zat toen ik hem kocht. De cirkel is weer rond dus.

Bij het installeren van het nieuwe tapijt viel het mij op dat onder de A-stijl er kabels door de carrosserie liepen op de plek waar het tapijt zat. Een gat maken dus?

Controle van het oude tapijt leerde mij dat daar geen gat in zat. De kabels hoorden kortom daar helemaal niet te lopen. Nadere inspectie leerde mij dat er een gat onderaan de A-stijl zit waar de antenne doorheen moet en het deel van de kabelboom voor het deurcontact, de kofferbakverlichting en de interieurverlichting ook. Zucht…

Kabeldoorvoer A-stijl BMW 2002
Onderaan de A-stijl aan de bestuurderskant is de kabeldoorvoer
Het is moeilijk te zien maar onderaan de A-stijl, pal onder het dashboard zit een kabeldoorvoer. Nu valt ineens ook op zijn plek waarom de antennekabel te kort was. Ik had hier een verlengstuk voor gekocht en dacht dat dit door de aircoconsole kwam dat de antennekabel niet lang genoeg was.

Ik moest de kabels doorknippen en weer aan elkaar crimpen. Hiervoor gebruik ik sinds kort een professionele crimp tang met een soort ratelfunctie. Na het crimpen zit een doorgebroken draad echt muurvast.

In het gat door de carrosserie onder de A-stijl heb ik de draden ook door een rubberen tule gehaald zodat er minder kans is dat ze gaan beschadigen. Toen alles weer aan elkaar zat heb ik de accu aangesloten. Na het openen van de deur gaat het interieurlampje branden in het hemeltje en ook de kofferbakverlichting ging netjes aan. De kabels zijn dus weer in orde.

hirschmann antenne gemonteerd op BMW 2002
De Hirschmann antenne is weer netjes gemonteerd op de auto
voet Hirschmann antenne BMW 2002
De voet van de Hirschmann antenne heeft een mooie H
rode diamantje hirschmann antenne BMW 2002
Het beroemde rode diamantje, toch een heel mooi detail
Deze antenne is zeker niet perfect maar nog wel heel mooi. Misschien vind ik ooit nog wel een mooiere antenne maar ik ben blij dat ik nu een antenne op de auto heb. En dat alle kabels nu goed zitten en de antenne nu zonder verlengstuk in de radio kan.