Onderwerpen: Interieur

De afdekkappen voorkomen krassen als je een keer iets groters in je Touring wil vervoeren.

De afdekkappen zijn uniek voor de Touring. Als je het zeiltje over je kofferbak verwijderd dan kijk je er bovenop. Als je de banken klapt en iets groters wil vervoeren, trek je zonder deze kappen met de draadeinden van de schokdempers al snel een kras. Helaas waren de kappen nogal los geworden. Ze bleven niet meer om de uitstulping op de wielkasten zitten. Mijn schoonvader had een idee: gebruik klittenband.

Afdekkappen schokdempers achter BMW 2002 Touring
Aan deze kappen is te zien dat ze eerder al gelijmd waren
Lijmen vind ik niet zo’n goed idee. Het kan een flinke smeerboel op die mooie nieuwe bekleding geven. Vooral omdat de kappen erg los zitten. Dan moet je een dikke laag kit gebruiken. Bovendien moet je de kappen ook weer kunnen verwijderen als er een keer iets met je schokdempers is of je de achteras wilt laten zakken. Dus toch maar klittenband gebruiken.
Benodigdheden montage klittenband afdekkappen schokdempers achter
Dit heb je nodig om het klittenband achter te monteren
Met spiritus ontvet je de binnenkant van de afdekkappen en de uitstulping op de wielkasten. Dit zorgt ervoor dat de lijm op de klittenband goed kan hechten.

Klittenband werkt met een haakkant en een luskant. Omdat de afdekkappen heel los zitten, wilde ik dik en erg stevig klittenband hebben. Ik koos voor Dual Lock klittenband. Op de site van Klittenbandwinkel noemen ze het Paddenstoelband. Omdat de band te breed is, heb ik het in de lengte door midden geknipt.

klittenband gemonteerd op BMW 2002 Touring
Het klittenband heb ik eerst op de auto gemonteerd
Tijd om even te passen. Maar…ik kreeg de kap er nauwlijks nog op. Met veel wrikken zat de kap erop. De laag die ik aan de binnenkant van de kappen wilde monteren die past er met geen mogelijkheid meer tussen.

Tijd om de kap te verwijderen. Maar dat lukt bijna niet meer. Hij zit erg vast. Maar… dat was juist de bedoeling! Met één laag van dit klittenband zit deze kap muurvast. Niets meer aan doen dus.