Onderwerpen: Interieur

Het tapijt over het achterpaneel dekt de achterlichten netjes af.

Het achterpaneel tapijt loopt binnen in de kofferbak van het ene naar het andere achterlicht. Het zit eigenlijk alleen vast onder het kofferbakrubber en onder het kofferbakslot met 3 boutjes. De vorige eigenaar van de auto heeft bovenaan links en rechts nog een plaatschroef gebruikt om het tapijt op zijn plek te houden. Omdat ik dit een prima idee vind heb ik dit ook in het nieuwe tapijt weer aangebracht. Omdat er een welving zit over de beide achterlichten heb je er toch wel wat werk van om het hier mooi naar te vormen. Ook hiervoor heb ik veel plezier gehad van de stoomreiniger.

Bij het plaatsen van het tapijt werk je van onder naar boven. Je plaatst de onderkant eerst op de rand die in de kofferbakbodem zit. Dan werk je naar boven en probeer je het tapijt al zo goed mogelijk om de achterlichten te vormen. Aan het tapijt zit een strook vinyl. Dat vinyl loopt onder het kofferbakrubber door. Dit bevestig je alvast en je drukt het kofferbakrubber op zijn plek. Nu heb je het tapijt op hoofdlijnen op zijn plek.

tapijt achterpaneel BMW 2002 Touring links
Links is het tapijt super mooi om het achterlicht gevormd
tapijt achterpaneel BMW 2002 Touring rechts
Rechts zit in het tapijt een hardnekkige knik die ik er maar niet uit krijg
tapijt achterpaneel bmw 2002 touring extra bevestiging bovenaan
Hier zie je de extra bevestiging voor het tapijt bovenaan de achterlichten. Een nette oplossing die nauwelijks zichtbaar is.
Als ik dit nu opnieuw zou doen dan zou ik proberen of ik hier een blindklinkmoer achter kan krijgen. Dan kun je met een boutje en moertje makkelijker het tapijt bevestigen en weer verwijderen. Dat is makkelijker dan de plaatmoer op maat maken die er nu in zit. Bij het passen valt deze plaatmoer er ook regelmatig weer af. Niet zo handig dus. Een blindklinkmoer zou dan gewoon netjes op zijn plek blijven.
strook vinyl aan tapijt achterpaneel bmw 2002 touring
Als je helemaal tevreden bent snijdt je het vinyl op maat zodat het niet meer onder het kofferbakrubber uit steek.
tapijt achterpaneel bmw 2002 touring geinstalleerd
Het eindresultaat: het zit allemaal heel netjes. Alleen bij het achterlicht rechts achter ben ik nog niet 100% tevreden.
Rechts achter ga ik nog een keer een poging wagen. Met de stoomreiniger erbij in ieder geval.