Onderwerpen: Achteras

Klussen met een echte monteur. Leuk en leerzaam en alles gaat een stuk sneller!

Na eerder al het subframe aan de voorkant te verwijderen was het nu tijd voor de achteras. De achteras was alleen in gebruik als steunpunt voor 2 bokjes. Het gewicht van de hele, inmiddels behoorlijk lege auto rustte op de achteras en deze as stond aardig hoog. Gelukkig wilde Emile wel komen helpen met een grotere krik.

Een dag ervoor had ik het differentieel al verwijderd. Om de achteras te kunnen verwijderen moesten eerst de handremkabels losgemaakt worden. Daarna moest de auto zo hoog opgekrikt worden dat de achteras niet meer op de bokjes steunde. De bokjes lieten we daarna steunen op de daarvoor bedoelde kriksteunen. Als bescherming gebruikte ik mijn reservepaar lashandschoenen.

Carrosserie steunt op krikpunt
De carrosserie steunt op het krikpunt. Een dikke leren handschoen beschermt de carrosserie.
Nu nog een aantal grote bouten losdraaien en de achteras kwam al los. Met de krik en een paar blokken hout vingen we de achteras netjes op. Die ligt nu op de nog vollere vloer in de garage.

achteras BMW 2002
De achteras ligt eraf. Met een krik hebben we hem netjes laten zakken zodat er niets beschadigd.
Het klussen met een ervaren monteur zoals Emile is super leuk. Waar hij een uur over doet, dat kost mij een dag. Alles gaat dus lekker snel en je leert er ook nog eens heel veel van.

De volgende stap is het reinigen en poedercoaten van de achteras. Dan kan hij weer jaren mee.